fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Gerincjóga

A Gerincjóga® olyan modern mozgásrendszer, amely a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra és a fascia láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal.

Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés,de a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe.

A Gerincjóga® az alábbi három fő eredményt biztosítja a gyakorlónak:

 1. Fizikai test egészségének javítása
 2. A helyes légzés elsajátítása
 3. Stresszoldás, illetve relaxációra való képesség javítása

Az óra felépítése:

 1. A fizikai test szisztematikus átmozgatásával kezdünk, aktiválva az esetlegesen nem használt területeket és felkészítve a testet az erőteljesebb mozgásokra. A következő lépés az izmok általános feszültségének oldása, és az ízületek, szalagok, porckorongok átmozgatása, illetve a tartásjavító gyakorlatok. Ezután következhetnek az óvatos nyújtások és a tartóizmok erősítése, miközben gyakoroljuk a figyelem irányítását, ezzel a testtudatot is javítva.
 2. A helyes légzés az alapja nem csupán a helyes mozgásnak, de a fizikai és mentális egészségnek is. Először megtanuljuk szinkronizálni a mozgást és a légzést, ezzel gyakorolva a légzőizmok irányítását. Ezután egyszerű légzőgyakorlatokkal erősítjük az energetikai állóképességet, csökkentjük a stresszt és elkezdjük az idegrendszer felkészítését a mentális gyakorlatokra.
 3. A stresszoldás a modern ember általános igénye, ami kultúránk túlingerelt, felgyorsult, teljesítmény centrikus életviteléből fakad. A tudatos mozgás és légzés önmagában is erős stresszoldó hatású, de a gyakorlás végén a néhány perces vezetett relaxáció lehetőséget ad a feszültségek tudatos kezelésének elsajátítására.

A Gerincjóga® levédett elnevezés, amelyet csak a Gerincjóga oktatóképzést sikeresen elvégzett jógaoktatók használhatnak, így biztosított a Gerincjóga foglalkozások magas minősége.

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
kedd 19:00 20:30 Schelz Teodóra Nagyterem
csütörtök 17:30 18:30 Sziládi Orsi kisterem
péntek 11:30 13:00 Molnár Marcsi Nagyterem
kedd
19:00 - 20:30 - Okt.: Schelz Teodóra - at Nagyterem
csütörtök
17:30 - 18:30 - Okt.: Sziládi Orsi - at kisterem
péntek
11:30 - 13:00 - Okt.: Molnár Marcsi - at Nagyterem

There are 2 comments on this post

 1. Zsófia Kádár

  Kérlek, írd meg a bankszámlaszámod, hogy átutalhassam a díjat. Köszi Zsófi

  1. Barkan

   Kedves Zsófi!
   Az elérhetőségek menüpontban találod! 🙂
   Nagyon köszönjük! 🙂

Kérjük, oszd meg velünk véleményed

Információk

 Hetek száma20
 Mikor?
ked csü pén