fbpx

Oktatói profilok

Ismerd meg Csapatunkat!

"Minden érdekessé válik, ha elég mélyen elmerülünk benne." Richard Feynman

Molnár Marcsi

PozícióBarkan Method Hot Yoga és Gerincjóga oktató
Amióta jógázom2008
Mottóm
A változás benned van.
Amivel foglalkozom
Hot jóga 100%
Gerincjóga 100%
 Csoportjaim

Molnár Marcsi vagyok Barkan féle hot yoga és Gerincjóga oktató. Az óráimon arra törekszem, hogy hozzásegítsem a vendégeket az ászanák minél pontosabb, precízebb végrehajtásához. Aki gyenge, megerősödjön, aki kötött lazábbá, hajlékonyabbá váljon. Egy még jobban funkcionáló testet alkothasson minden vendég saját magának. Éljék át minél többen a változás örömét! Nemtől és fizikai állapottól függetlenül, idősebb és fiatalabb egyaránt tapasztalja meg a jóga jótékony hatását az élet mindennapjaiban!

Az ászanák gyakorlásával fokozatosan, napról napra, hétről hétre, évről évre egyre ügyesebbé és egészségesebbé válunk. Csak a testünkre és egy nagy adag eltökéltségre van szükség.

Ahogy én kezdtem 10 évvel ezelőtt:

Éreztem, hogy valami nincs rendben, mikor 40 évesen, négy gyerek után, 23 kg súlyfelesleggel a második emeletre is csak fújtatva és zihálva értem fel. De nem volt időm magamra, hisz ott voltak a napi teendők. Az iskola, az edzés és a zeneórák közti futkosás a gyerekekkel, mellette a háztartás vezetése, épp elegendő sportnak tűnt.

Aztán kezdődött a rémálom: a mindennapos, szinte kibírhatatlan derékfájás. A felkeresett két orvos egyike nem hitte el a fájdalmamat, a másik unottan és lélektelenül elintézett egy gyógyszerrel, amit a 85 éves nagymamám is szedett – ráadásul csak a tüneteket enyhítette volna. Mikor már kezdtem kétségbeesni, hogy ezzel a fájdalommal kell együtt élnem, barátnőm javaslatára elmentem jógázni.

Egy héten egy jógaóra elég volt ahhoz, hogy nyugodtan végigaludjam az éjszakákat, és reggel ne sírva ébredjek. Kezdetben csak annak örültem, hogy megszűntek a fájdalmaim, de ahogy teltek a hetek, hónapok, évek egyre több előnyét tapasztaltam meg a rendszeres jógázásnak. Látványosan javult a testtartásom. De nem csak külső, belső tartást is kaptam. Szinte automatikusan csökkent az étvágyam és volt kedvem átalakítani az étkezési szokásaimat. Egy fiatalkori bokaficam azóta is fennálló fájdalmai megszűntek. Lefogytam és megizmosodtam, máshogy tekintek a világra és a világ is máshogy tekint rám.

Évekig Hatha jóga órákat látogattam, majd Bikram, később Barkan jógázni kezdtem.

Mivel számomra nagyon sok pozitív élményt adott a jógázás, rájöttem, szeretném ezt másokkal is megosztani. Éljék át minél többen a változás örömét! Nemtől és fizikai állapottól függetlenül, idősebb és fiatalabb egyaránt tapasztalja meg a jóga jótékony hatását az élet mindennapjaiban!

Ezért elvégeztem a névadó, Jimmy Barkan által tartott, Barkan Method Hot Yoga oktatói tanfolyamot.

Az óráim során éreztem, szükségem van a fejlődésre, szeretnék még többet nyújtani, így gerincjóga oktatói képesítést is szereztem.

Remélem, találkozunk!