fbpx

Kezelések

Craniosacralis kezelés

A testünk a legbölcsebb gyógyítónk. A megfelelő kezeléssel testünk öngyógyító funkciói aktivizálódnak, és bizonyos esetekben akár évek óta tartó problémák is megoldódhatnak gyógyszerek és invazív beavatkozások nélkül. 

Az ember craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) rendszerének két anatómiai végpontja a koponya (cranium) és a keresztcsont (sacrum). A craniosacralis terápia tudományos alapokon nyugvó természetes gyógymód. Az 1970-es évek közepén – hosszú évek tudományos kutatásai alapján – Dr. John Upledger amerikai osteopatha orvos fejlesztette ki a módszert, melynek ismertsége és népszerűsége töretlenül nő, köszönhetően hatékonyságának és a szervezet öngyógyító mechanizmusaira gyakorolt hatásának. A kezelés rendkívül gyengéd érintésekkel dolgozik, a testet semmilyen intenzív, erőteljes behatás nem éri. Leginkább kellemes, nyugtató, ellazító hatás tapasztalható. 

A kezelés a központi idegrendszerünk (agyunk és gerincvelőnk) közvetlen környezetére van hatással, az idegrendszerünk pedig egész testünk, összes szervünk összehangolt működéséért felelős. Ebből következik, hogy igen különbözőek és sokfélék lehetnek azok a problémák, amelyek esetén ez a módszer hatékony segítséget nyújthat. A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül:

Stressz, szorongás, depresszió, érzelmi elakadások

Fejfájás, migrén 

Alvási problémák, álmatlanság

Állandó fáradtság, kimerültség

Legyengült immunrendszer

Emésztési problémák

Hormonális problémák

Nyak- és hátfájdalmak

Bármilyen állandó fájdalom a testben

Szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, szédülés

Asztma, hörghurut, krónikus arcüreggyulladás

Műtétek utáni regeneráció

A kezelés alatt a páciens ruhában, kényelmesen fekszik egy masszázságyon, általában a hátán. Kényelmes, laza ruházat és nadrág viselése ajánlott. Az első alkalom 60+15 percet vesz igénybe az egészségi állapot átbeszélése, adatok felvétele miatt. A további kezelések 60 percesek. 

Szeretettel várlak alapszintű craniosacralis terápiára, melyet az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terapeutaképzésének első két szintjét végzett hallgatójaként kínálok. 

Ozsváth Judit

+36 30 263 0277

[email protected]

Kérjük, oszd meg velünk véleményed