fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Kismama jóga

A módszer kidolgozója Francoise Barbira Freedman, a Cambridge-i Egyetem orvos-antropológusa, több évtizedes gyakorlattal rendelkező jógaoktató és négygyermekes anya. A módszer lényege a várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából. A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni időszak fejlődésének megalapozását célozza.

A várandóság időszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus jógaelemeket (ászanák, speciális légzések, szankalpás relaxáció, meditáció, testérzet figyelés). 

Az ászanák (testhelyzetek) mindegyikét a várandósság időszakában folyamatosan változó női szervezet szükségleteihez igazították. Így a kismama jógában az ászanák nem kitartott testhelyzeteket, hanem folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. Ezek főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípőízület rugalmasságának növelését célozzák. Ugyanakkor nagyon fontos szerepük van ezeknek a mozgásoknak a kismama fizikai kondíciójának és ezáltal jó közérzetének elérésében, megőrzésében.

A speciális légzések szerepe is sokoldalú, a helyes erőltetés-mentes légzés elsajátításától, az izmok egyidejű lazításán át, a hangokkal összekapcsolt légzések általi pszichikai lazításig terjednek.

Várunk szeretettel! 🙂 🙏

 
Az órát tartja: Demmel Tímea Naliní Női jóga oktató, Dúla, Kismama, Baba-mama, Gyermek jógaoktató, Mozgásterapeuta

 

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
csütörtök 09:00 10:30 Demmel Tímea Kisterem
csütörtök
09:00 - 10:30 - Okt.: Demmel Tímea - at Kisterem

Információk

 Hetek száma1
 Mikor?
csü