fbpx

Oktatói profilok

Ismerd meg Csapatunkat!

"Gyakorolj,a többi jön magától!" Sri K. Pattabhi Jois

Sziládi Orsi

PozícióJógaoktató, gyógytornász, gyógymasszőr, a terem vezetője
Amióta jógázom2012
Mottóm
"Aminek nem kell megtörténni, az nem történik meg, aminek pedig meg kell történnie, az megtörténik. Ezért ne veszítsd el a nyugalmadat." Szvámi Ráma
Amivel foglalkozom
Gerincjóga 100%
Flow jóga 100%
Objektív személyiségelemzés 100%
 Csoportjaim

RÓLAM – de a sorok között talán te is ÖNMAGADRA ismersz

Hiszem, hogy mindenki képes változni, ha akar!

Segítek, hogy KÍSÉRETEMMEL képessé válj a belső erőforrásaidat feltárni és mozgósítani. Testileg, lelkileg. Azzal, hogy megismered önmagad és megérted a környezeted, az életed. Olyan eszköztárral és múltbeli/jelenbeli tapasztalatokkal rendelkezem, amivel újra egyensúlyba kerülhetsz.

 

Volna hozzád néhány őszinte kérdésem….

Hányszor ülsz fel egy érzelmi hullámvasútra és érzed naponta az űrt a szívedben, a fájdalmat a testedben? Talán egyensúlyban szeretnél lenni minden nap, harmóniában önmagaddal.

Nincs, ami megnyugtatná a testet, kitisztítaná az elmét. Gyakran érzed, hogy elakadtál, és nem ismered a kiváltó okokat, amik téves mozgatórugókat hoznak létre benned és nem tudod, hogy mi játszódik le benned valójában.

Gyakran csak lépegetsz, rakod a lábaidat egymás után, de fogalmad sincs merre mész. A nyomasztó érzések egyre erősödnek: „hogyan tovább”.

Szükség volna egy cselekvési tervre.

Néha szükség volna bizonyos döntések meghozatalához, események vagy szituációk kezeléséhez egy külső szemre és szívre. Aki talán lehet ugyanazt látja, mint te, de másik perspektívából. Ha végre megérthetnéd a környezeted, az emberek reakcióját, önmagadat.

 

Tudod, a valódi megoldások általában nincsenek túlspirázva, azonban mindig erőfeszítést igényelnek. A legtöbbször pedig azzal a kérdéssel indítanak inkább, hogy

„Mi az, amit fölöslegesen cipelek?”

Sziládi Orsi vagyok, jógaoktató, coach és objektív személyiségelemző.

Valamint egy – múltban – bántalmazott nő. Miért fontos tudnod mindezt? Nos, nézzük sorjában.

Amiről beszélek, azt meg is élem

A környezetem visszajelzése alapján példaértékű az, ahogy felépítettem az életemet.

Az évek alatt önismeretben megtett utam egy bántalmazó kapcsolatból szökött szárba.

„Szégyelltem azt a nőt, akivé általa lettem.” Megismertem egy férfit, aki négy és fél év alatt folyamatosan bántalmazott fizikálisan és lelkileg is. Aki mellett vérrel-verítékkel harcoltam a megbecsülésért és szeretetért. Közben keményen dolgoztam és kizsigereltem magamat.

Talán, ha előbb tanultam volna meg dolgozni az önbecsülésemen és az önértékelésemen, akkor hamarabb felismerhettem volna, hogy az adott helyzet számomra elfogadhatatlan. Kijelölhettem volna a saját határaimat.

Megtanultam, hogy milyen eszközeim vannak a válság idején a túlélésre, akár külső, akár belső eszközökről legyen szó. Megtanultam azt is, hogy a körülmények folyamatosan változnak, és én is tudok változni. A valódi érték pedig belül van.

 

A múlt eseményeit megírtam egy regényben is. Részben terápiaként, részben azzal a céllal, hogy másoknak segítsek a történetemmel. Ebben a könyvben megmutatok egy durva világot, amelyben oly sok nő vagy férfi él jelenleg is.

Mindenkinek megvan a maga története! De hiszem, hogy nemcsak a sérülés, hanem a gyógymód is bennünk van. A mód, amivel változtathatunk az életünkön. Ma már hálával gondolok a történtekre, mert ennek köszönhetően vagyok ma az, aki.

Hiszem, hogy minden nőnek és férfinak szüksége van bátorító ölelésre, lelki támogatásra. Viszont sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan szituáció az életben, amikor ezt az ölelést nem egy embertől fogom megkapni, hanem valami egészen mástól.

Magányomba burkolózva új élmények értek, amik megújításomra, felfrissítésemre tettek erőfeszítéseket:

Megismertem a jógát

A jógával nemcsak egy mozgásformát választottam, hanem egy új életforma kezdetét is.

A jóga egy lehetőség lett, hogy önmagamra hangolódjak, lépésről lépésre megismerjem és megtapasztaljam a testem működését és megérezzem a test-lélek-szellem összhangját. Rövid időn belül jelentkeztem oktatóképzésre. Majd egyik jött a másik után. Magával ragadott.

Úgy éreztem, hogy hazaérkeztem.

A jóga előnyét pedig te is megtapasztalhatod a jógastúdióban, ahol szeretettel várlak

A jógastúdióval épp az a célom, hogy termünk olyan foglalkozásokat és egyéni kezeléseket biztosítson számodra, amitől jól érzed magad testben és lélekben, hatásukra könnyebben megbirkózol a mindennapi feladatokkal.

Gyógytorna és gyógymasszőr végzettségemnek köszönhetően – habár gyógymasszőrként és gyógytornászként jelenleg nem dolgozom – az elemek és a jógagyakorlatok összekapcsolódnak óráimon. Az itt megszerzett tudást kamatoztatom, a javadra. A jóga amellett, hogy átmozgatja az egész tested, erősíti izmaid, fokozza a rugalmasságod, Önmagad megfigyelésére is tanít.

AMIBEN SEGÍTEK

                 

#1 Jógával, hogy önmagadra hangolódj

 Vallom, hogy a mozgás, a torna, a jóga megtanít tudatosabb testérzékelésre. A jóga edzi a szíved, keringésed, javítja az állóképességed, viszont messze túlmutat ezeken. Egy életmód. Magába foglalja a személyes fejlődést és önmagunk irányítását, elménk elcsendesítését is, vagyis az összpontosított figyelmet. Óráimra jöhetnek kezdők és haladók is, minden résztvevő a saját aktuális állapotának megfelelően tudja követni az órát.

Ha bármilyen gerincproblémád van, ami miatt eddig kétségeid voltak, hogy érdemes-e jógáznod, fordulj hozzám bizalommal! Fontos számomra, a gyakorlatok pontos, precíz kivitelezése, az ízületek kímélete.

             

#2 Coachként, ha megmozdulnál önmagadért

 Te milyen viszonyban vagy magaddal? A világgal? A tükör a barátod vagy az legádázabb ellenséged? Az önismeret és önazonosság szó hallatán mit érzel? Látod magad kívülről is? Mennyire érthetetlenek a reakcióid?

Nemcsak a megoldókulcsok válnak láthatóvá a számodra, de éntudatosságod is nőni fog, ezáltal jobban fogsz tudni fókuszálni önmagadra. Megmozdulnál önmagadért, mélyre ásnál a gyökerekig, hogy végre megtapasztald a változást, beépíthesd az életedbe? Változtasd meg velem a gondolataidat és megváltozik az életed.

   

#3 Objektív személyiségelemzéssel – megértsd önmagad & világot

Az objektív személyiségelemzés előzetes kérdőív, vagy beszélgetés nélkül segít feltérképezni és megérteni ki vagy, hogyan működsz, miképpen reagálsz a téged ért impulzusokra és miért. S mi az, amit mindezzel a mindennapjaidban kezdeni tudsz, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból és másokból.

Feltett és fel nem tett kérdesekre kaphatsz választ anélkül, hogy előzetesen beszélgetnénk Veled. Ezért objektív. Ezért hatékony.

Segít megérteni a kapcsolatot Önmagaddal, másokkal, a világgal. Feltárja

  • a benned rejlő lehetőségeket, erőforrásokat
  • kihívásaidat, akadályaidat és tanulnivalóidat
  • egyéni stresszokozó tényezőidet és a motivációs faktorokat
  • személyiségdinamikádat
  • emberi kapcsolataidat
  • belső és külső konfliktusaid okait és azok megoldásait

A találkozó mindig szigorúan négyszemközt zajlik, mert az ott ülő nézőpontjából vizsgálódik. Lehetőség van hangfelvételt készíteni, sőt, kifejezetten ajánljuk, hiszemn egy életre szóló használati útmutatót és megoldási lehetőséget kapsz. A hangfelvétel kizárólag saját használatra szolgál.

Hol „öntöttem magamba” a tudást, tapasztalatot?

A Szegedi Tudományegyetem, gyógytornász szakán, 2010-ben végeztem gyógytornászként.

Jógaoktatóként 10, Coachként és objektív személyiségelemzőként pedig közel 5 éve nemcsak elméleti, hanem folyamatosan gyarapodó gyakorlati tudással is rendelkezem a fent említett területeken. Az évek alatt annyira magával ragadott az önismeret, hogy többféle tanfolyamot is elvégeztem abból a célból, hogy a saját önismeretemet mélyítsem, és később esetleg másokon is segíthessek. Egyre elfogadóbb tudok lenni a múltbeli és a mostani önmagammal szemben is.

Ma már boldog feleség, édesanya vagyok.

Állítsd vissza az egyensúlyt az életedben!

Értsd a MIÉRTEKET, hogy jobban megismerd önmagadat, testileg – lelkileg, az érzelmi reakcióidat, értsd a környezetedet és annak reakcióit.

Hiszem, hogy a múltbeli és jelenkori vereség is a jövőbeli sikerünk része. Életem egy folytonos tanulási folyamat, egyre jobban kezelek bizonyos helyzeteket. Azon dolgozom, hogy boldog legyek a házasságomban, anyaként és a hivatásomban is. Úton vagyok. 

Ez az én történetem, hogy állsz a tiéddel? Dolgozzunk együtt a sikereinkért.