fbpx

Oktatói profilok

Ismerd meg Csapatunkat!

Célom az energiaáramlás aktivitásának fenntartása és a harmónia megtapasztalása.

Fehérváry Zita

PozícióBarkan Method Hot Yoga oktató
Amióta jógázom2012
Mottóm
Mindennek az alapja a mozgás, az áramlás.
Amivel foglalkozom
Hot jóga 100%
Yin 90%
Hangtál terápia 60%
Női jóga 50%
Hatha jóga 40%
Vinyásza 40%
Ayurvédikus jógaterápia 40%
 Csoportjaim

Sport és mozgás nélkül számomra egyetlen nap sem képzelhető el, mióta csak az eszemet tudom.

A jóga iránt nagyon hamar valami megfogalmazhatatlan vonzódást éreztem. Az első könyv, amit kisiskolás koromban az iskolai könyvtárból kikölcsönöztem, egy jóga könyv volt.  Ebből a könyvből kezdtem megtanulni a jóga alapjait, a pránájáma egyes gyakorlatait és néhány alap ászanát. Mivel ekkor még jóga csoportot nem találtam, atletizálni kezdtem, amiben elég szép eredményeket értem el. Később érdeklődésem a lovaglás felé fordult. Több, mint 14 évet töltöttem napi több órai lovaglással. Majd gerincproblémáim miatt ismét a jóga felé fordult figyelmem. Nagyon gyorsan elkezdtem megtapasztalni jótékony hatásait; bár izmos voltam, de merev, amit a jóga csodálatos módon kezdett feloldani. Persze a jógával nem csak a kényelmes testérzetet kaptam, hanem a relaxáció, a meditáció és a pozitív gondolkodás által egy általános jó közérzetet és optimizmust is. A jóga egy „Sziget” lett számomra. 2012-ben 800km-es zarándoklatra indultam, ahol 40 napig volt időm gondolkodni és meghallani a belső hangokat. Felismerések között útmutatások is érkeztek, s ezek között az egyik az volt, hogy a Jóga az én Utam. Ezután több forrásból próbáltam a jóga ízét megízlelni, így jutottam el 2013-ban a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolára, ahol elmondhatatlanul sokat kaptam a jóga esszenciájából.
A hot yoga szerelem volt első tapasztalásra, így 2014 tavaszán elvégeztem a Hot YogaTeacherTraining – Level I. –t Jimmy Barkannal. Ettől kezdve úgy éreztem/ úgy érzem, egyre többet kell tanulnom. 2015 nyarán Yin jóga oktatói továbbképzésre iratkoztam be, majd ősztől Női jógaoktatói, Ayurvédikus jógaterapeuta és Peter Hess féle Hangmasszázs képzések részese voltam. Jógaterápiás tanulmányaim alatt megismertem néhány kimozgatást, ami thai masszázs alapokon nyugszik, ez felkeltette érdeklődésemet és ezért 2016. nyarán thai és svédmasszázs tanfolyamokat végeztem. 2016. augusztusában elnyertem a Sarasvati Alapítvány ösztöndíját és 2017 januárjában Vinyasa Flow és Vinyasa Krama oktatói képesítést szereztem.
Mindennek az alapja a mozgás, az áramlás. Amint a folyónak áramolnia kell, ugyanúgy magunkban is fent kell tartanunk az áramlást. Ha akadálytalan az áramlás, akkor egészséges a test, tiszták a gondolatok és nyitott a szív. Legyen célunk az energiaáramlás aktivitásának fenntartása, a pozitív gondolkodás és a harmónia megtapasztalása.