fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Moonlight

 

Az órát azoknak ajánljuk akik már legalább 5 hot jóga órán vettek részt. Az órán minimális instrukció hangzik el, hangulatos gyertyafényben telik el a 90 perc. Az órát fűtött teremben tartjuk.

A Hot Yoga gyökerei az indiai Kalkuttából erednek.

Az irányzat megalapítója úgy véli, hogy a töretlen fejlődéshez szükség van napi változatosságra a gyakorlatokban, ezért különböző jóga irányzatokból is épített be gyakorlatokat, így összeállítva a sorozatokat.

A sorozatokat egy 36-38 C fokra felfűtött teremben végezzük. Ezen a hőmérsékleten az izmok és szalagok jobban nyújthatóak
Erre nagyon jó hasonlat a kovács és a jóga hasonlata:

„mely szerint a kovács is, amikor egy vas darabból gyönyörű kardot szeretne készíteni, akkor első dolga behelyezni a vas darabot a tűzbe, majd mikor az már teljesen felhevült akkor kezdi el formázni azt, hiszen a vas ezen a hőmérsékleten alakítható. Így ezt a hasonlatot a testre kivetítve: ugyanez a helyzet a jógával, a jóga megváltoztatja az egész tested felépítését kívül-belül, a csontoktól a bőrig és az ujjak hegyétől a lábujjak végéig. Tehát mielőtt megváltoztatnád, fel kell, hogy melegítsd azért, hogy puhább legyen, mert a felmelegített test egy hajlékony test.” Bikram Choudhury
A gyakorlatsorokat úgy állították össze, hogy kezdők és haladók számára is alkalmas legyen, hiszen mindenki a saját szintjén hajtja végre az adott ászanát.

A gyakorlás során a jótékony hatások mind fizikai, mentális és lelki síkon megtapasztalhatóak. Fizikálisan az izmok rugalmassá és erőssé válnak, a szervezet ellenálló képessége növekszik, az ászanák stimulálják a belső szerveket, így elősegítve azok ideális működését.

A melegnek köszönhetően a test erősen méregtelenít az izzadáson keresztül.

Mentálisan nő az akaraterő, javul a koncentrációs képesség, mely az első lépés a meditáció eléréséhez. Napjainkban pedig szinte a legfontosabb lelki eredmény, hogy csökken a stressz.

A Hot Yoga jó közérzetet biztosít azért, hogy napról napra egyre kiegyensúlyozottabbá válhassunk.

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
szerda 19:00 20:30 nagyterem
szerda
19:00 - 20:30 - Okt.: - at nagyterem

Kérjük, oszd meg velünk véleményed

Információk

 Hetek száma20
 Mikor?
sze