fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

Gyermekjógatábor

Gyerekjógatábor – mozgással, meditációval, kreatív foglalkozásokkal

 

Játékos mozgás életleckékkel –

 

Életet lehelünk a nyári inaktív és stagnáló időszakba, amely számos szülőnek is komoly kihívást jelent. Egyedi, aktív, szórakoztató napközis jógatáborainkban kreatív és szeretetteljes környezetet biztosítunk. Az egész elmét, testet és szellemet foglalkoztatjuk a gyakorlatokkal.

 

  • Gyerekek anatómiai, mentális adottságainak ismereteivel • A gyerekjóga legfontosabb ászanáival • Alapgyakorlatsorokkal • Játékkal és gyakorlással • A légzés szerepével • Páros gyakorlatokkal  

 

Miért álmodtuk meg a jógatábort? 

 

 

 

Manapság izzasztó kihívás
gyereknek lenni

A mai gyerekek javarészt az iskolai nyomás, a végeláthatatlan órák, a videójátékok, a bevásárlóközpontok rohanó világában élnek. Mentális, fizikai és lelki egészségügyi válsággal néznek szembe. A kényelmetlen igazság az, hogy ezek a megmérettetések növelhetik a gyermekedben a szorongást vagy akár a depressziót. Befolyásolják magatartásukat, figyelmüket, fizikai kondíciójukat, érzelmi megnyilvánulásaikat.

Mit csinálnak még? Rengeteget ülnek. Görnyedten. Iskolában, óvodában, otthon vagy a kocsiban. Az egész napos ülés láthatatlan szereplőként gyengíti a törzsizmaikat.

Ma nem könnyű gyereknek lenni. A jóga segíthet a jelenlegi fizikai, mentális egészségi és szociális jellegű kihívások kapcsán és segíthet azokon túljutni . A jóga egy fantasztikus eszköz. Tanítja a gyerekeket a világról, a természetről, az elméjükrő, az érzelmeikről és a testükről. Eközben élvezhető formában erősíti a törzs és a végtagok izomzatát, hogy ne a csontrendszert, ízületeket terheljék.

 

 

Nincs suli? Töltődjön fel gyermeked
velünk szórakoztatóan

A jógatáborban játszva, felszabadultan szeretheti meg a gyermeked a mozgást. 

Egy gyermek a harcos pózban valóban erős, a lefelé néző kutya pózban kinyújtóztatja a gerincét, fapózban megtapasztalja a stabilitás és rugalmasság összhangját, jógaszemüvegével bárhova elutazhat, ahová csak szeretne. A gyakorlás folyamán az egyes testgyakorlatok, ászanák folyamatos, viszonylag gyors ütemben követik egymást, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését és figyelmét.  

 

 

Élvezetes és egészséges mozgás közben fejlődik

A jóga számos életleckét is tanít, például kedvességet, előzékenységet, türelmet, barátságot, rugalmasságot, magabiztosságot, egyenlőséget, tudatosságot, önkifejezést és még sok mást.

 


Gyerekjóga- és alkotótábor a nyugalom szigetét jelenti egy nyüzsgő ritmusból kiszakadva

A tábor öt napja alatt izgalmas – egyszerre lelkileg és fizikailag is energizáló – kalandban vesz részt gyermeked. Hisszük, hogy a jógagyakorlás és a kreativitás fejlesztése a világ pozitív változásának egyik kulcsa! Lehet szórakozva és kikapcsolódva is fejlődni.

 


A jóga előnyei – gyermekeknek

#1 Javítja a testtudatot, egészségesebbé teszi a testet és a lelket. Fejleszti a nagymozgásokat és a finommotoros mozgásokat.

 

#2 Javítja a koordinációjukat, fejleszti az érzékszerveket,
a légzőgyakorlatok segíthetnek nekik megnyugtatni a
lelküket és testüket.

 

#3 Fejleszti a koncentrációt, megtanít fókuszálni,
a jelenben lenni, megtanulják a fókuszálást.

 

#4 Olyan testtartásbeli problémákat is kezelhet, mint a lúdtalp, befelé forduló térdek, gerincmenti izmok gyengesége, előreeső váll.

 

 

#5 Elősegíti a pozitív önképet és növeli
az önbizalmat. Elősegíti a társas kapcsolatok fejlődését
– kreativitásra tanít.

 

#6 Enyhíti a szellemi és fizikai fáradtságukat.
Növeli az energiaszintet és mély relaxációt is biztosít.

 

#7 Megszűntetheti a rossz alvást, gyakori fejfájást,
önbizalomhiányt, az iskolai versenyhelyzet okozta
szorongást.

 

#8 Csökkenti a TV és más elektronikus eszközök
iránti megszállottságot. Fejleszti a képzelőerőt.

 


Gyermeked bepillantást nyerhet egy élethosszig tartó életmód megalapozásába, amelyet később tovább mélyíthet

A Barkan Jógastúdió gyermek jógatáboraiban a jógát olyan mókás formában éljük meg, hogy minél többet akarjanak belőle.

A jóga egy évezredes tudomány Indiából, melynek célja a test, a lélek és a szellem harmonizálása. Legalapvetőbb célja az elme megnyugtatása fizikai- (ászana), és légző-gyakorlatokkal (pránájáma), kiegészítve koncentrációval és meditációval. Amikor a gyerekek megtanulják az öngyógyítás, a relaxáció és a belső kiteljesedés technikáit, könnyebben tudnak eligazodni az élet kihívásai között. Erős értékeket ápol a gyerekekben.

 


Egy hét alatt kis

közösséggé formálódunk

A kapcsolat érzése segít a gyerekeknek érzelmileg és fizikailag biztonságban és megbecsültnek érezni önmagukat. Egészséges szociális képességeket fejlesztenek ki, megtanulnak törődni egymással. Itt mindenki lehetőséget kap önmaga felfedezésére és az önkifejezésre. Az összekapcsolódó pózok is segítik a gyerekeket a közösség érzésében. Itt nincs verseny, együttműködve és önmagunkat fejlesztve dolgozunk.

 


Tematika

A napközis nyári tábor középpontjában a jóga gyakorlás áll, amit naponta kétszer egy órát végzünk. Mellette pedig kézműveskedünk, sétálunk, kirándulunk, játszóterezünk.

 

MOZGÁS:

Minden nap 2 jógaóra (délelőtt fókuszban az ászanák, délután a légzés-és relaxációs technikák.) a teremben és szabadtéren végzett testmozgással (pl. séta).

 

KÉZMŰVESKEDÉS:

Ásvànyokkal (is) dolgozunk vagy például tündérkertet készítünk. 

 


Csillogó szem garancia

Amit biztosan ígérünk: az élménydús, energiával feltöltő és eléggé „lefárasztó” nap végén, hazafelé, a gyermeked csillogó szemmel és végeláthatatlan élménybeszámolóval fog Téged megtalálni!

 

 

 

Vár rátok a GYEREKJÓGATÁBOR

 két turnussal

Turnus 5-12 éveseknek:

Időpontja: 2024. Július 15-19.

Turnus. 10-14 éveseknek:

Időpontja: 2024. Augusztus 5-9.

A táborok létszáma min. 5 fő, maximum 12 fő.

A tábor programja minden nap 8:30-16:30 között zajlik. (Reggel már 7:45-től érkezhetnek a hajnali pacsirták)

Az ár tartalmazza:

  • Napi háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), speciális étrend igényét kérlek jelezd felénk! 
  • Korlátlan teafogyasztás
  • Mozgásos és kreatív foglalkozások díja, alapanyagok.

 

Ajánlott: kényelmes váltóruha, amelyben a gyermek könnyen tud mozogni, váltócipő nem szükséges, bent mezítláb tevékenykedünk. Javasolt még a kiránduláshoz kulacs, esetleg picike hátizsák; sapka és (saját) naptej a kinti programhoz. Séta előtt mindig bekenjük naptejjel a gyerkőcöket.

Igény esetén biztosítunk: jógamatracot, amit levendulaolajjal fertőtlenítünk. Fokozottan ügyelünk a tisztaságra. A gyermek a saját, megszeretett jógamatracát is bátran magával hozhatja, a kényelem érdekében tábor végéig bent hagyható. Biztonságban lesz.

 

A taborok ára:

Gyorsan reagálóknak: 56.000 ft/turnus (I. turnus esetén a befizetési határidő 2024. április 10., II. turnus esetén 2024.május 10.)

Halogatóknak: 62.000 ft/turnus (befizetési határidők: I. turnusnál 2024. június 1., II. turnusnál 2024. Július 1.)

 

Lemondás a teljes részvételi díj visszafizetésével:

Turnusnál: 2024. Június 1.

Turnusnál: 2024. Július 10.

 

 

Jelentkezésed küldd
az info[kukac]barkan.hu e-mail-címre!

 

Az e-mailbe írd meg a gyermek nevét, életkorát, esetleges speciális étkezési igényét, illetve a szülő alábbi adatait: név, cím, e-mail-cím és telefonszám.

Jelentkezés után küldünk neked egy díjbekérőt a tábor díjára vonatkozóan.

Időben érkezett lemondás esetén a teljes díjat visszafizetjük.

Turnusnál: 2024. Június 1.

Turnusnál: 2024. Július 10.

utáni időpontok esetén a díj felét fizetjük vissza.

 

Kérdés esetén vedd fel a kapcsolat Pócza Zsuzsa (Zsu) gyerekjóga-oktatóval, táborvezetővel. Szeretettel várja hívásod.

 Telefonszáma: 06-20-992-45-94

Információk

 Hetek száma1
 Mikor?

Oktató