fbpx

Kezelések

Manuális terápia

Mi a manuális terápia?

Mozgásszervi problémákra alapozott kezelés, amely részletes vizsgálatra épül, és célzottan kezeli a diagnosztizált problémákat. Célja mindig a funkció visszaállítása. A vizsgálattal differenciálható a fájdalom eredete különböző izom-ízület-ideg képletek közül, a későbbi hatékony terápia érdekében.
Számos sérülés, degeneratív elváltozások talaján kialakuló ízületi mozgásbeszűkülés kezelésére, visszafordítható mozgásszervi betegségek, akut és krónikus panaszok esetén alkalmazható.
A manuálterápia tudományos alapokon nyugszik, és átlátható anatómiai törvényszerűségekre épül. Része az egészségügyi oktatásnak, csak külön erre vonatkozó képesítéssel rendelkező orvos vagy gyógytornász végezheti.

Mire jó?

A mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, a csontrendszer nem megfelelő terhelése miatt leggyakrabban derék- nyak- fej- és hátfájdalom jelentkezik. Sok esetben a fájdalom nem azon a ponton lép fel, ahol az eredeti elváltozás jelentkezett, hanem a testünk kompenzációs mechanizmusai révén, ettől távolabb.

A manuálterápia ajánlott mindazoknak, akik ízületi fájdalomra panaszkodnak, gerincferdülésük, vagy gerincsérvük van. Jelentős javulás érhető el izomfájdalmak, végtagi zsibbadások, vagy végtagba sugárzó fájdalom esetén is.

A manuálterápia nem javasolt súlyos csontritkulás, akut gyulladással járó mozgásszervi megbetegedés, illetve akut trauma, csonttörés esetén.

A részletes vizsgálat segítségével választ kaphatunk arra, hogy szenvedünk-e olyan mozgásszervi betegségben, melynek tünetei még nem jelentkeztek, vagy arra is, hogy helyes-e testtartásunk, így esetlegesen később kialakuló betegségek megelőzésére is lehetőség nyílik.

Hogy néz ki egy kezelés?

Részletesen megbeszéljük a panaszokat, összefüggéseket keresünk az életmód és a fennálló fájdalmak között. A testtartás-, majd aktív- és passzív mozgásvizsgálattal megfigyelem az ízületek és izmok funkcióban betöltött szerepét, mozgásba való bekapcsolódását. A diagnosztizált problémának megfelelő technikákat és manuális fogásokat alkalmazva, majd a kezelés végén betanított, személyre szabott és önállóan végzendő gyakorlatok hatására alkalomról-alkalomra haladunk a közösen kitűzött célok felé.

Ára:

Első alkalom: 12.000 Ft

További alkalmak: 9000 Ft

Szabó Anna:
Időpont egyeztetés: [email protected]
Rendelési idő:
Kedd, csütörtök: 15.00-20.00

 

Kérjük, oszd meg velünk véleményed