fbpx

Részletek az óráról

Sokféle jógatípust megtalálsz nálunk...

108 Napüdvözlet Gyakorlás – bejelentkezés szükséges

Várunk szeretettel egy közös Napüdvözlet-sorozat gyakorlásra. Az Ashtanga vinyásza jógából ismert Napüdvözlet A változatot 108-szor végezzük el egymás után.
A Napüdvözlet gyakorlatsor a jóga-hagyományok szerves részét képezi, egy olyan módszer, ami egyesíti a jóga fontosabb elemeit. Az ászanák segítségével erőssé teszi a fizikai testet, a légzés által feltölt energiával, a relaxáció technikájával kioldja a feszültségeket, a meditációval pedig kiegyensúlyozza az elmét. A gyakorlatsor egy olyan ászana-folyam, amely erőt, állóképességet és lazaságot ad a testnek. A légzés – mozgás – tudatosság egységben tartása a meditáció előszobája.
Aki a Napüdvözlet gyakorlatsort rendszeresen gyakorolja, az kicsattanó erőben és éles elmével élhet hosszú és egészséges életet. A Napüdvözlet-sorozat a teljes tudatosságra tanít, a jelenlétre a folyamatos légzés-mozgás szinkron által.
A gyakorlás egy gyorsabb tempóban kerül elvégzésre. A napüdvözlet gyakorlatsor végzése elsődlegesen a szusumna nádira hat, ezzel a gyorsabb tempóval azonban a pingala nádi energiáját is aktiváljuk. A napüdvözlet ilyen módon való gyakorlása életerővel és pozitív hozzáállással tölt fel. Elűzi a kedvetlenséget, a pesszimizmust, és a lustaságot. Stimulálja a szimpatikus idegrendszert. A gyorsabb tempó esetén jobban átmozgathatóak az izmok és az ízületek, sőt, rugalmasabbá és erősebbé válnak. A test erős, hajlékony és gyors lesz. A szervezet egészére hat, intenzíven beindul az energiaáramlás, a vérkeringés, de javul az anyagcsere, fokozódik az állóképesség és erősödik a szív. Az izmok ütemes nyújtásának és feszítésének váltakozása értornaként hat a keringés szervrendszerére. A mozgás és a légzés együttes összhangja vitalizálja a légző izmokat.
A 108-as szám rendkívül nagy jelentőséggel bír a védikus kultúrában.
Az 1-es szám jelenti Istent, a legfensőbb Igazságot, a 0 jelképezi a spirituális gyakorlat teljességét, míg a 8-as jelenti az örökkévalóságot, a végtelenséget. Az ayurvéda 108 marma pontot tart számon a testünkön, mely megfelelő érintéssel gyógyító pontként hat. A kínai orvoslás szerint 108 meridián hálózza be testünket.A Nap és a Föld közötti távolság pontosan 108-szor akkora, mint a Nap átmérője. Ugyanúgy a Hold és a Föld közötti távolság is pontosan 108-szor akkora, mint a Hold átmérője.
Az érzések számát is 108-ra teszik, melyek közül 36 a múlttal, 36 a jelennel és 36 a jövővel kapcsolatos.
A számmisztika egyik különös száma a 108, számjegyeinek összege a 9, melynek szorzatai mindig önmagára redukálhatók.

Az órára bejelentkezés szükséges: info@barkan.hu
A gyakorlás időtartama kb. 1 óra.
A gyakorlást vezeti: Fehérváry Zita
Hozzájárulás: 2500Ft készpézben fizetve (bérlet és AYCM kártya nem érvényes)

Várunk szeretettel!

Órarend

  Kezdés Befejezés Oktató Address
szombat 07:00 08:15 Fehérváry Zita nagyterem
szombat
07:00 - 08:15 - Okt.: Fehérváry Zita - at nagyterem

Kérjük, oszd meg velünk véleményed

Információk

 Hetek száma1
 Open: 2020-02-29
 Mikor?
szo